Футболистите респектирани от датата 6-ти Февруари

Сър Алекс Фъргюсън разкри че неговите футболисти са останали безмълвни в няколкото срещи организирани за уточняване на мероприятията покрай годишнината от трагедията в Мюнхен.

В седмицата през която се чества 50-годишнината от злополучната катастрофа, всички футболисти бяха свикани на тренировъчната база в Карингтън, като Сър Алекс е останал доволен от реакцията на момчетата.

„Всички наблюдаваха краткия филм за трагедията на 6-ти Февруари, като в залата цареше абсолютна тишина.” – каза босът.
„Знам как обикновенно се държат играчите когато ги събираме в „класната стая”, следват закачки, смях, обикновенно са доста шумни. Но по време на филма всички затаиха дъх, беше невероятна атмосфера, толкова тихо…”

След като събраха отбора за да се уточнят подробностите, Фърги и треньорския екип искаха да са сигурни че играчите са разбрали колко значим е този ден, и колко важна част от историята на Юнайтед ще се отбележи в Сряда.

„Боби Чарлтън изнесе кратка беседа за всичко случило се в злощастният ден, и как това е рефлектирало върху отбора и върху самият него, след загубата на приятели и футболисти.” – продължи Сър Алекс.
„Чужденците като Андерсон, Нани и Тевез може и да не чувстват напълно нещата както ги чувстват Гигс, Скоулс и Гари Невил, но мисля че много добре разбраха значимостта на тази дата, предвид мълчанието което цареше в залата.
Не се наложи да им го повтаряме – те научиха достатъчно за трагедията, и разбраха че това е неделима част от клубната история.”