Моята рожденна дата… (интервю с Тони Скинър, роден на 06.02.1958г)

Притежателят на сезонна карта за трибуната “K-Stand”- Тони Скинър, разказва за специалната дата на трагедията в Мюнхен…

Роден съм в Лемингтън на 6-ти Февруари 1958г. Баща ми е фен на Евертън, но майка ми не си падаше много по футбола. Тя обаче си спомня че е чела във вестниците за самолетната катастрофа в Мюнхен, на следващия ден след моето раждане.

Доколкото мога да си спомня от детските си години, аз знаех за трагедията от ранна възраст, и това че съм роден на тази дата ме свързва по специален начин. Мисля че има някаква символика в това, че фен на Юнайтед получава живот в деня в който загиват толкова много млади футболисти…

Трудно ми е да го обясня, но аз се чувствам много близко свързан със събитията от 6-ти Февруари. Никога не съм се имал, или представял, като по-голям фен от всеки друг, но чувствам една особенна връзка между мен и клуба.

Чел съм много за катастрофата и за самите играчи които са загинали, и ми е много трудно да приема една такава загуба. Футболният свят е бил лишен от един прекрасен отбор на върха на славата си. Трагедията е засегнала най-силно Манчестър, но няма съмнение че отзвукът от нея е бил много по-широк.

В момента живея в Суинтън, и не успях да бъда в Манчестър в Сряда за 50-годишнината. Всъщност, на този ден бях със жена си в Прага (с която, съвсем случайно, се запознахме в Мюнхен навремето), където отпразнувахме моят 50-ти рожден ден. Ще се приберем навреме в Неделя за мача. Не бих пропуснал дербито, особенно това.