Еди Коулман

Дата на раждае: 1 ноември 1936
Възраст при смъртта: 21

Коулман беше роден в Салфорд, Ланкашир. Присъединява се към академията на Манчестър Юнайтед след като напуска училище през 1952г. През сезон 1955/56 вече е част от първия отбор. В следващите две и половина години Коулман записва 107 мача и отбелязва два гола, вторият от които в първия мача от съдбоносния сблъсък в четвътфиналите на Европейската Купа срещу Цървена Звезда. Докато играе за Юнайтед той получава прякора „Снейкхипс“ („Snakehip“) поради специфичното отклоняване на тялото му.

Едва на 21 години и 3 месеца, той е най-младата жертва в самолетната катастрофа. Една от сградите за настаняване на студенти в университета в Салфорд е кръстена на него – Един Коулман Корт е блок от апартаменти, който е разположен в близост до основния кампус.

Статуя на Коулман бе издигната до гроба му в гробището Уиста, в Салфорд, но беше сериозно повредена от вандали и след като бе възстановен бе поставен в дома на баща му Дик, който почина през октомври 1986 на 76-годишна възраст и бе погребан до Еди, също както и майка му Елизабет, която почина през ноември 1971 на 62 години.

27 служители на фирма произвеждаща кутии в Манчестър бяха уволнени, след като напускат работа, за да присъстват на погребението на Коулман; но бързо след това са възстановени на работа.

Гробът на Един Коулманв гробището Уиста в Салфорд, Манчестър