Лиъм Уелън

Дата на раждане: 1 април 1935
Възраст при смъртта: 22 години

Лиъм Уелън (познат още като Били) беше вярващ католик от голямо семейство; баща му Джон умира през 1943, когато Уелън е едва на осем години. Той не е бил сигурен преди самолетът да излети от Мюнхен, като е чут да казва: „Ако това е моментът, то аз съм готов.“

Уелън започва кариерата си в ирландския Хоум Фарм преди да се присъедини към Манчестър Юнайтед. Той записва 98 мача за първия отбор между август 1955 и февруари 1958, отбелязвайки 52 гола. Изиграва четири мача за Република Ирландия, но за жалост не успява да отбележи гол.

На 8 декември 2007 железопътният мост свързващ Фасау Роуд/Даут Авеню в Кабра, Дъблин, в близост до Дайлимаунт Парк е преименуван в негова чест. В близост до този мост се намира и Сейнт Атракта Роуд, улицата на която Уелъм е бил роден. На церемонията по откриването присъства и съотборникът на Уелъм по онова време в Манчестър Юнайтед – Сър Боби Чалртън.

На 4 февруари 2008 ирландската национална поща издава пощенска марка по случай 50-годишнина от трагедията в Мюнхен с лика на Лиъм Уелън.

Гробът на Лиъм Уелън в гробището Гласневън, Дъбли, Ирландия.